Επιστολή της ΑΑΔΕ και διευκρίνηση για την ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr

23/08/2022

Η ΑΑΔΕ ΄έστειλε το παρακάτω ενημερωτικό μήνυμα:

Αγαπητέ/ή ιδιοκτήτη/ιδιοκτήτρια
Εάν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας σε περιοχές που βλέπετε αναλυτικά παρακάτω, η 4η Ιουλίου 2022 είναι η ημερομηνία έναρξης της Ανάρτησης κτηματολογικών στοιχείων.

Μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2022, (ή την 4η Νοεμβρίου 2022 αν είστε κάτοικος εξωτερικού) αφού επικαιροποιήσετε τα στοιχεία επικοινωνίας σας στην ενότητα Κτηματογράφηση της ιστοσελίδας ktimatologio.gov.gr, μπορείτε να ελέγξετε και να επιβεβαιώσετε ή να διορθώσετε την καταγραφή της ιδιοκτησίας σας, αποφεύγοντας έτσι δικαστικές επιλύσεις που κοστίζουν σε χρόνο, χρήμα και ταλαιπωρία. Συγκεκριμένα θα πρέπει να δείτε και να ελέγξετε:

  • Την περιγραφή και τη νομική πληροφορία των ακινήτων σας (Κτηματολογικός Πίνακας)
  • Τα όρια των γεωτεμαχίων σας (Κτηματολογικό Διάγραμμα)

Εάν συμφωνείτε με τα στοιχεία της Ανάρτησης, δεν χρειάζεται να προβείτε σε άλλη ενέργεια.

Εάν δεν συμφωνείτε με κάποια από τα στοιχεία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση διόρθωσης (μέχρι την 5η Σεπτεμβρίου 2022, ή την 4η Νοεμβρίου 2022 αν είστε κάτοικος εξωτερικού), ηλεκτρονικά στην ενότητα Κτηματογράφηση της ιστοσελίδας ktimatologio.gov.gr, ή στο γραφείο κτηματογράφησης, κατόπιν ραντεβού.

Σε περίπτωση που δεν έχετε δηλώσει στο Κτηματολόγιο την ακίνητη περιουσία σας, έχετε ακόμα περιθώριο να το κάνετε ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr, ή στο τοπικό γραφείο κτηματογράφησης κατόπιν ραντεβού.

Π.Ε.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΙ

ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΑ

E-MAIL

ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΒΟΥΛΙΣΜΕΝΗΣ, ΒΡΑΧΑΣΙΟΥ, ΒΡΥΣΩΝ, ΕΞΩ ΛΑΚΚΩΝΙΩΝ, ΕΞΩ ΠΟΤΑΜΩΝ, ΖΕΝΙΩΝ, ΚΑΛΟΥ ΧΩΡΙΟΥ, ΚΑΡΥΔΙΟΥ (ΜΙΡΑΜΠΕΛΛΟΥ), ΚΑΣΤΕΛΛΙΟΥ ΦΟΥΡΝΗΣ, ΚΡΙΤΣΑΣ, ΚΡΟΥΣΤΑ, ΛΑΤΣΙΔΑΣ, ΛΙΜΝΩΝ, ΜΕΣΑ ΛΑΚΚΩΝΙΩΝ, ΜΙΛΑΤΟΥ, ΝΕΑΠΟΛΕΩΣ, ΝΙΚΗΘΙΑΝΟΥ, ΠΡΙΝΑΣ, ΦΟΥΡΝΗΣ, ΧΟΥΜΕΡΙΑΚΟΥ

28 411 411 11
www.ktimalasithi.gr

ktima.agiounikolaou@gmail.com

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ktima.ierapetra@gmail.com

ΟΡΟΠΕΔΙΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ktima.agiounikolaou@gmail.com

ΣΗΤΕΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΟΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΙ ΔΗΜΟΙ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ktima.sitia@gmail.comΕάν δεν είστε κάτοχος ακίνητης ιδιοκτησίας στις παραπάνω περιοχές αγνοείστε αυτό το μήνυμα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ktimatologio.gov.gr

 

Στην ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr  έχουν περιληφθεί οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχει υλοποιήσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και αφορούν τις διαδικασίες του Κτηματολογίου. Περιλαμβάνονται δηλαδή διαδικασίες που αφορούν όλα τα στάδια σύνταξης του Κτηματολογίου και διαδικασίες που σχετίζονται με το ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

Οι διαδικασίες που αφορούν το στάδιο της ανάρτησης είναι κάτω από τον τίτλο Κτηματογράφηση  και με υπότιτλο : Ανάρτηση – Αιτήσεις Διόρθωσης – Έκδοση Πιστοποιητικού Κτηματογραφούμενου Ακινήτου – Δημοσιοποίηση Εκθέσεων

Οι διαδικασίες που αναφέρονται κάτω από τον τίτλο Πολίτες και Επαγγελματίες δεν αφορούν την ανάρτηση.

Πρόσφατες Ανακοινώσεις

23/08/2022 Επιστολή της ΑΑΔΕ και διευκρίνηση για την ιστοσελίδα ktimatologio.gov.gr (Περισσότερα...)

26/07/2022 TEE TAK συζήτηση για το στάδιο της ανάρτησης (Περισσότερα...)

30/07/2021 ΔΑΣΙΚΑ: ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 152 Ν4819/2021 (Περισσότερα...)

30/07/2021 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΑ (Περισσότερα...)

22/07/2021 ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ (ΚΑΙ) ΣΤΟ ΛΑΣΙΘΙ- προθεσμίες προανάρτησης (Περισσότερα...)

07/07/2021 Ανακοίνωση του ΝΠΔΔ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ για την προανάρτηση σε περιοχές της Π.Ε. Λασιθίου (Περισσότερα...)

01/07/2021 ΣΤΙΣ 7/7 ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΠΡΟΑΝΑΡΤΗΣΗΣ- ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΘΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ - ΚΑΤΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΑ ΑΙΤΗΣΕΙΣ (Περισσότερα...)

Παλαιότερες ανακοινώσεις...